left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Aproape multumiti de banii repartizati

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Aproape multumiti de banii repartizati

Mesajde robilix » Lun Ian 31, 2011 10:15 am

Monitorul de Alba - 31 inauarie 2011

Aproape multumiti de banii repartizati
Autor: Mihaela MORARU

Consilierii judeteni din Alba au aprobat, in sedinta ordinara din aceasta luna, repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumelor pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala si a sumelor defalcate din TVA pentru drumuri judetene si comunale. Spre deosebire de alte dati, acum repartizarea a fost aprobata aproape in unanimitate, doar trei consilieri PSD abtinindu-se de la vot.

Inainte de supunerea la vot a proiectului, consilierul PSD, Eugen Popa, a declarat ca “se observa ca unele localitati sint avantajate” si a oferit exemplul Blajului, care in opinia sa ar primi prea multi bani, anumite sume putind fi reorientate spre Aiud, de exemplu, “sa se faca drumul pina in drumul judetean Aiud-Buru, care acum e asfaltat, dar pina acolo e plin de gropi”. De asemenea, a mai aratat acesta, mai multi bani ar fi putut fi orientati spre Ocna Mures, dupa dezastrul de la sfirsitul anului trecut. Presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, i-a explicat ca Primaria Ocna Mures are in momentul de fata suficienti bani in fondul de rulment, dupa ce a primit si bani de la guvern, alte alocari urmind sa fie facute dupa ce se termina acesti bani.


Eugen Popa a mai spus ca ar fi putut fi alocati mai multi bani spre canalizari, alimentari cu apa si drumuri, in detrimentul caminelor culturale de exemplu, insa presedintele CJ Alba i-a replicat ca pentru aceste investitii exista programe speciale pe care vin fonduri importante, iar sumele care ar putea fi alocate din cote defalcate pentru acest tip de investitii ar fi prea mici pentru a face o diferenta.


Liberali multumiti


Pe de alta parte, consilierul liberal Simion Cretu a remarcat “o schimbare de atitudine fata de repartizarea acestor sume”, inclusiv din punctul de vedere al faptului ca CJ Alba a trimis la Bucuresti toate documentatiile pentru proiecte de investitii, indiferent de culoarea politica a primarilor. Simion Cretu a anuntat ca, din aceste considerente, consilierii PNL vor vota proiectul de hotarire.


Presedintele PSD Alba, consilierul Ioan Dirzu, a replicat ca “se constata in continuare anumite repartizari pe criterii de culoare politica” si a spus ca a facut un calcul din care a rezultat ca, in medie, primarii PSD au primit mai putini bani decit media primita de ceilalti primari. La vot insa, doar trei dintre consilierii PSD s-au abtinut.


“In ceea ce priveste bugetul repartizat pentru administratiile locale au votat pentru si PD-ul si PNL-ul si jumatate din PSD. Cred ca PSD-ul e impartit in doua aripi: oameni care inteleg administratie si oameni care nu prea au inteles si nu vor intelege niciodata (...) Repartizarea banilor pentru administratiile locale, lucrul acesta l-am facut impreuna cu liderii consilierilor judeteni de la PDL, PNL si PSD”, a declarat Ion Dumitrel la finalul sedintei de consiliu de ieri.


Sume repartizate


S-au repartizat, in total, 11.527.000 lei - suma defalcata din TVA pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala, 11.905.000 lei - cota defalcata din impozitul pe venit pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si 18.979.000 lei - suma defalcata din TVA pentru finantarea cheltuielilor privind drumurile judetene si comunale.


Cei mai multi bani, un milion de lei, vor merge catre municipiul Blaj, pentru modernizarea sistemului rutier in zona industriala Blaj. Intre 300.000 si 350.000 de lei vor primi Baia de Aries, Teius, Zlatna si Ighiu. La polul opus se afla cinci localitati care nu vor primi nici un leu din suma defalcata din TVA pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru sustinerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala: Alba Iulia, Sebes, Galda de Jos, Intregalde si Rosia Montana .
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |