left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Judetul Alba are un buget de 70 de milioane de euro in 2011

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Judetul Alba are un buget de 70 de milioane de euro in 2011

Mesajde robilix » Lun Ian 31, 2011 10:19 am

Informatia de Alba - 28 inauarie 2011

Judeţul Alba are un buget de 70 de milioane de euro în 2011

Ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Alba, a fost aprobat Bugetul propriu al judeţului Alba, bugetul creditelor interne, precum şi bugetul instituţiilor publice şi activităţilor finanţate integral sau parţial din venituri proprii pe anul 2011. Bugetul preconizat în acest an la capitolul venituri este de 305.908,13 mii lei, ceea ce ar însemna puţin peste 70 de milioane de euro, funcţie de cursul valutar.
Opoziţia a aprobat cu juma’ de gură bugetul
Spre deosebire de anul trecut, când banii au fost direcţionaţi aproape exclusiv spre primăriile PD-L, în acest an administraţia judeţeană a împărţit bugetul către aproape toate primăriile din Alba. Ca urmare, PNL a apreciat public în termeni laudativi „schimbarea de viziune a conducerii Consiliului Judeţean Alba”, după cum a declarat liderul de grup al consilierilor judeţeni PNL – Simion Creţu, în timp ce consilierii PSD s-au arătat deranjaţi că au primit mai puţin decât media pe celelalte primării din judeţ, după cum s-a exprimat preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. De altfel, în şedinţa de ieri a fost chiar 1 articol din buget la care Ioan Dîrzu şi Dorin Sandea s-au abţinut, ceilalţi colegi votând în favoarea propunerii iniţiate de preşedintele Ion Dumitrel. Modalitatea interesantă de raportare a fost văzută de Ioan Dîrzu însă ca fiind una firească: „considerăm că fiecare are dreptul să îşi expună punctul de vedere, la fel cum s-a întâmplat şi la acel articol. Cert este că la votul per ansamblu pentru bugetul pe 2011 toţi consilierii PSD ne-am abţinut”, a declarat preşedintele PSD Ioan Dîrzu, care este şi liderul de grup al consilierilor judeţeni ai PSD.
Dumitrel l-a taxat dur pe Dîrzu
Bulibăşeala consilierilor PSD nu a fost trecută cu vederea nici de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prim-vicepreşedintele PD-L Alba taxându-i dur pe cei doi consilieri judeţeni care s-au obţinut la articolul 36 din bugetul pe 2011: „văd că PSD e împărţit în două aripi: unii oameni care înţeleg administraţie şi unii care nu o înţeleg şi nu o să o înţeleagă niciodată”, a afirmat Ion Dumitrel la sfârşitul şedinţei.
Investiţiile merg mai departe
În acest an, după cum ne-a declarat şeful administraţiei judeţene, Ion Dumitrel, vor continua următoarele investiţii: drumurile judeţene de la Gârda, Aiud – Buru (va fi finalizat), Şugag – Dobra – Jina. În acest an va demara şi cel mai important proiect de infrastructură rutieră din acest an. Este vorba despre Drumul Judeţean 107 şi 106L care leagă Blaj-Cergău-Roşia de Secaş-Şpring. Pentru acest proiect, lucrarea este licitată, sunt alocate fondurile necesare, dar se aşteaptă condiţiile meteo favorabile pentru demararea activităţii: „dacă timpul ne va permite în acest an, până la sfârşitul toamnei ne vom apropia de finalizarea acestui drum foarte important pentru judeţul nostru. Dacă iarna va veni mai repede, atunci acest drum va fi finalizat în primăvara lui 2012”, ne-a declarat preşedintele Ion Dumitrel.
Primării uitate
Consiliul Judeţean Alba nu a alocat bani la această primă strigare oraşelor Alba Iulia şi Sebeş, dar şi primăriilor comunelor Galda de Jos, Întregalde, Rîmeţ, Roşia Montană şi Fărău.

Florin Soare
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |