left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

S-a inchis cantina de ajutor social, iar 75 de asistenti ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

S-a inchis cantina de ajutor social, iar 75 de asistenti ...

Mesajde robilix » Mie Feb 02, 2011 10:05 am

Ziarul Unirea - 2 februarie 2011

Pentru respectarea ordinelor ministeriale la Aiud,
S-a închis cantina de ajutor social, iar 75 de asistenţi personali sunt şomeri

În cadrul şedinţei Consiliului Local Aiud din 31 ianuarie, aleşii locali au aprobat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Horaţiu Josan privind trecerea pe indemnizaţie a persoanelor cu handicap grav şi renunţarea la serviciile celor 75 de asistenţi personali din municipiu, de la 1 aprilie, a anunţat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al Primăriei Aiud. În această categorie nu intră deocamdată 6 asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, fie pentru că se află în concediu de maternitate sau în concediu de îngrijire a copilului, fie pentru că încă nu îndeplinesc condiţiile legale pentru a primi ajutor de şomaj.
Decizia primarului Horaţiu Josan a fost forţată de ordinul comun al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi al Ministerului Finanţelor Publice, emis la începutul lunii ianuarie, prin care Aiudul poate cheltui maxim 22.192.000 lei cu salariile personalului din învăţământ, sănătate şi administraţie publică locală. “În condiţiile în care fondul este cu aproximativ 30% mai mic decât necesarul efectiv, primarul aiudean a fost pus în situaţia de a lua măsuri pentru respectarea întocmai a ordinului, a cărui consecinţă clară este disponibilizarea de personal”, a declarat Ada Rus.
Prin hotărârea CL Aiud, bugetul este scutit de o cheltuială de 450.000 lei/an, la care se adaugă şi suma de 185.266 lei, rezultată în urma desfiinţării Cantinei de Ajutor Social, cei 50 de beneficiari urmând să primească venitul minim garantat.
“În urma analizei minuţioase pe care am făcut-o, am constatat că majoritatea asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav din Aiud fac parte din familia persoanei îngrijite, deci au şi obligaţii morale faţă de aceasta. De aceea am considerat că putem renunţa la plata salariilor asistenţilor personali, urmând ca persoanele cu handicap să beneficieze de indemnizaţie, care e echivalentă salariului net al asistentului personal, iar ajutorul de şomaj de care vor beneficia cei în cauză chiar va suplimenta veniturile familiei. A fost cea mai bună soluţie găsită în acest moment, urmează să vedem cum evoluează situaţia, dar prioritatea mea a fost să garantez protecţia persoanelor cu handicap grav şi funcţionalitatea serviciilor de care beneficiază întreaga comunitate”, a spus primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |