left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Acuzat de pierderea unei finantari

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Acuzat de pierderea unei finantari

Mesajde robilix » Mie Mar 16, 2011 11:12 am

Monitorul de Alba - 16 martie 2011

Primarul din Aiud, luat in vizor de vicepresedintele CJ Alba
Acuzat de pierderea unei finantari
Autor: Mihaela MORARU

Primarul municipiului Aiud, Horatiu Josan, a fost acuzat de vicepresedintele CJ Alba, Sorin Bumb, pentru pierderea unei finantari in valoare de peste 3 milioane de lei. Acesti bani s-ar fi pierdut dupa ce Primaria Aiud ar fi intocmit un studiu de fezabilitate pentru o portiune a unui drum comunal, care ar fi putut fi finantat integral din fonduri puse la dispozitie de Ministerul Dezvoltarii si Turismului.

“Dinsul nu a reusit, dupa citeva luni de rugaminti, sa faca studiul de fezabilitate decit pe 2,81 kilometri. Si s-au pierdut aproape 6 kilometri de drum care puteau fi asfaltati, pentru care se putea face proiect si puteau fi finantati”, a declarat vicepresedintele CJ Alba despre primarul Aiudului. El a explicat ca este vorba despre drumul comunal DC10, care are o lungime totala de 8,5 kilometri si face legatura intre Aiud-Gimbas-Pagida si Ciumbrud. Sorin Bumb a precizat ca, pentru drumurile comunale, studiile arata ca finantarea medie necesara pentru reabilitare este de circa 600.000 lei, ceea ce inseamna ca fondurile care nu au putut fi solicitate din cauza nerealizarii studiului de fezabilitate pentru tot drumul se situeaza intre 3 si 3,5 milioane lei.


“Nu era dificil, era o chestiune de vointa (...) De fapt, e o decizie politica si e decizia primarului. Dinsul trebuia sa obtina o hotarire a consiliului local si sa faca studiul de fezabilitate. Nu i s-a cerut mare lucru, decit sa intocmeasca un studiu de fezabilitate. Daca esti un primar intr-o localitate importanta a judetului si doresti dezvoltarea orasului pe care il reprezinti, nu se poate sa nu-ti dai interesul macar sa faci un studiu de fezabilitate, cind stii ca este o sansa extraordinar de mare sa ai fonduri pentru realizarea acelui proiect”, a declarat Bumb.


Acesta a aratat ca toti au fost anuntati, din tot judetul, sa depuna studii de fezabilitate pentru drumuri, retele de apa si canalizare, iar primarii de comune au fost indreptati spre programul “Modernizarea satului romanesc”.
“Pentru Aiud au fost doua studii depuse: pentru drumul de la Girbova, dar tot la insistentele noastre, si pentru drumul de la Aiud pina la podul de la Gimbas. 2,8 kilometri. Atit. Din 8,5 kilometri”, a precizat vicepresedintele CJ Alba.

“Mie mi se are ca sint probleme deosebite la administratia publica a orasului Aiud. Cred ca Aiudul nu are primar, pentru ca alti primari, cu bugete similare, fac lucruri extraordinare. Si noi ajungem sa ne laudam, in unele orase, cu studii de fezabilitate care nu au finantari. Cum s-a laudat si cu introducerea apei in Magina. Studiul de fezabilitate nu reprezinta decit prima faza a unui proiect, pina la punerea lui in practica si pina la realizarea proiectului este cale lunga. Poate ne spune si sursa de finantare. Este nevoie de infrastructura, de locuri de munca, pentru ca Aiudul este un oras vitregit, aproape ca si Ocna Mures, dar neajutind orasul cu nimic, neinvestind in acel oras, neincercind sa atragem fonduri, nefacind proiecte prin care sa atragem fonduri si sa venim in fata populatiei cu proiecte viabile, nu o sa facem nimic. Si din pacate Aiudul nu o sa aiba nici o perspectiva. Asta este durerea mare. La fel s-a laudat, in cursul anului trecut, cu introducerea apei in Gimbas. Introducerea apei s-a facut pe HG 577 si a fost demersul consiliului judetean. Nu are absolut nici o contributie la introducerea apei in Gimbas“ a declarat Sorin Bumb.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |