left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Igienizare defectuoasa: 267 ha de vegetatie uscata ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Igienizare defectuoasa: 267 ha de vegetatie uscata ...

Mesajde robilix » Mie Mar 16, 2011 11:14 am

Informatia de Alba - 16 martie 2011

Igienizare defectuoasă: 267 ha de vegetaţie uscată arsă accidental în trei zile

Statistica incendiilor din ultimii ani arată că în perioada februarie-iulie, în România, se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată. În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, în lipsa măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora, înregistrându-se pagube mari.
În perioada 11-14 martie, în judeţul Alba, pompierii militari de la Detaşamentele de pompieri Alba Iulia, Aiud şi Garda Blaj, au intervenit pentru stingerea a 18 arderi necontrolate de vegetaţie uscată, astfel: Detaşamentul Alba a intervenit în Alba Iulia, în apropiere de DN1 la Pârâul Iovului, în cartierul Partoş, pe şoseaua de centură a municipiului, pe raza comunei Vinţu de Jos, în zona Schit, pe raza localităţii Sîntimbru şi pe raza localităţii Drâmbar. Detaşamentul Aiud a intervenit în Aiud, pe raza localităţilor Ciumbrud şi Păgida, în zona Feleud spre Cheile Aiudului, în zona releului din Aiud şi pe raza localităţii Coşlariu Nou. Garda Blaj a intervenit în Blaj şi în apropiere de DN 14B. În total, au ars aproximativ 152 ha de vegetaţie uscată. Tot pentru stingerea a 16 arderi necontrolate de vegetaţie uscată, au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Alba Iulia, Galda de Jos, Teiuş, Şibot, Cugir, Sebeş, Unirea, Vinţu de Jos şi Ighiu. În total, au ars circa 115 ha de vegetaţie uscată.
Cauza probabilă a acestor arderi necontrolate de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.
Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, ISU Alba recomandă respectarea măsurilor generale de prevenire a incendiilor la executarea oricăror lucrări cu foc deschis.
Arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se va face numai după luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii. Lucrările se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc, fiind obligatorie instruirea personalului de execuţie, control şi supraveghere asupra măsurilor de apărare împotriva incendiilor, precum şi informarea serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din zona de competenţă.
Permisul de lucru cu foc este valabil o singură zi, iar la terminarea lucrului se predă de către executant emitentului.

Crinela Toader
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |