left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

16 milioane de lei pentru drumurile comunale din zona Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

16 milioane de lei pentru drumurile comunale din zona Aiud

Mesajde robilix » Mie Mar 30, 2011 9:59 am

Ziarul Unirea - 30 martie 2011

16 milioane de lei pentru drumurile comunale din zona Aiud

Primarul Horaţiu Josan îl acuză pe vicepreşedintele CJ Alba, Sorin Bumb, că i-ar fi pus piedici în obţinerea finanţării şi i-ar fi "dosit" unele documente

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia tehnico – economică din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a avizat documentaţiile tehnice elaborate de administraţia locală a municipiului Aiud pentru modernizarea DC 10 Aiud – Gâmbaş – Păgida – Ciumbrud şi a DC 79 Gârbova de Jos – Gârboviţa – Gârbova de Sus. Conform documentaţiei, DC 10 va fi modernizat prin asfaltare pe toate cele 3 tronsoane: Aiud – Gâmbaş, Gâmbaş – Păgida şi Păgida – Ciumbrud, care au o lungime totală de peste 10 km, valoarea lucrărilor fiind estimată la suma de 6.300.000 de lei.
Pentru modernizarea DC 79 care leagă localităţile Gârbova de Jos – Gârboviţa – Gârbova de Sus, exista încă din 2004 un studiu de fezabilitate. Din cauza lipsei de fonduri însă, lucrările au fost realizate parţial prin pietruire şi construirea zidurilor de sprijin pe o lungime de 180 metri şi a 12 podeţe.
Odată cu oportunitatea programului MDRT, la cererea primarului Horaţiu Josan, a fost depus pentru finanţare şi proiectul pentru modernizarea drumului comunal care leagă localităţile Gârbova de Jos, Gârboviţa şi Gârbova de Sus. Ca urmare a solicitării comisiei ministeriale care a evaluat proiectele, a fost schimbată soluţia tehnică din pietruire în asfaltare. Consiliul Local a şi aprobat în şedinţa extraordinară din 23 martie documentaţia tehnică astfel refăcută, care conţine detaliile investiţiei. DC 79 va fi asfaltat, aşadar, pe lungimea totală de peste 7,5 km, valoarea lucrărilor, ce includ şi construirea a două podeţe şi a 215 metri liniari de ziduri de sprijin, fiind estimată la aproape 9.500.000 de lei. Contribuţia CL Aiud constă în cheltuielile realizate pentru elaborarea documentaţiei tehnice, adică 49.400 de lei pentru DC 10 şi 22.320 de lei pentru DC 79. Lucrările vor fi gestionate prin intermediul CJ Alba, care vor prelua drumurile şi le vor preda CL Aiud la finalizarea lucrărilor.
“După ieşirea în presă a lui Sorin Bumb, vicepreşedintele CJ Alba, l-am căutat personal pe Ion Dumitrel, pe care l-am rugat să ia toate măsurile necesare, pentru ca proiectul pentru DC 10 să ajungă integral la minister. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba mi-a promis că documentaţiile vor fi trimise la Bucureşti şi se vede că s-a ţinut de cuvânt, fapt pentru care îi mulţumesc. Eu pot înţelege că domnului Bumb nu i-a plăcut faptul că proiectele pentru modernizarea DC 10 şi DC 79 erau ale mele, motiv pentru care a dosit pe undeva o parte din documentaţie, ca să mă poată acuza că am pierdut intenţionat o finanţare substanţială. Dar de la a-ţi face campanie electorală de prost gust şi până la a bloca intenţionat nişte proiecte importante pentru Aiud, la a căror finanţare municipiul pe care îl conduc avea tot dreptul, e cale lungă. Să îl judece pentru asta alegătorii, dacă Sorin Bumb mai are tupeul să candideze la primărie, după felul cum s-a purtat în această situaţie, pentru că cea mai bună replică la porcăriile pe care le-a declarat la presă e faptul că eu am câştigat finanţarea de aproape 16 milioane de lei pentru modernizarea celor două drumuri, în ciuda piedicilor pe care vicepreşedintele CJ le-a pus în calea mea. Preşedintele Dumitrel şi-a ţinut de această dată promisiunea şi, sincer, mi-ar fi plăcut să procedeze la fel de corect de fiecare dată. Pentru că, din păcate, în şedinţa ordinară a Consiliului Local, le cer consilierilor să aprobe revocarea parteneriatului cu Consiliul Judeţean pentru înfiinţarea Parcului Industrial Aiud – Alba, care ar fi putut exista dacă acelaşi Consiliu Judeţean nu ar fi ignorat cu desăvârşire acest proiect din 2006 până acum şi nu s-ar fi făcut că uită de obligaţiile asumate”, a declarat primarul Horaţiu Josan.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |