left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Parcul Industrial Aiud-Alba s-a născut… mort

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Parcul Industrial Aiud-Alba s-a născut… mort

Mesajde robilix » Vin Apr 01, 2011 10:30 am

Ziarul Unirea - 1 aprilie 2011

Parcul Industrial Aiud-Alba s-a născut… mort

Parteneriatul dintre Consiliul Local Aiud şi Consiliul Judeţean Alba pentru înfiinţarea Parcului Industrial Aiud-Alba a fost revocat, după aproape 5 ani de la semnarea lui, cu 17 voturi “pentru” şi o abţinere (un consilier PDL din cei 4), a arătat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. Motivul oficial invocat pentru ruperea înţelegerii este că în acest răstimp Consiliul Judeţean Alba nu s-ar fi arătat deloc preocupat de parcul industrial.
CL Aiud pusese la dispoziţie 120.000 mp de teren în zona Herja, cu ieşire la DN 1, unde există deja acces la reţelele de gaz şi apă potabilă. De asemenea, tot la comanda CL Aiud, fusese realizată şi evaluarea terenului de către un expert tehnic autorizat, care a stabilit valoarea de 11 euro/mp, iar în 2008 a fost finalizată documentaţia tehnică necesară investiţiei, pentru care administraţia locală a municipiului Aiud a plătit suma de 140.000 de lei. Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală estimată a investiţiei era de 42.143.142,6 lei (peste 10 milioane de euro), rolul esenţial al asociaţilor fiind de a identifica surse de finanţare şi de a viabiliza parcul industrial. CL Aiud se angajase să acorde facilităţi investitorilor, cum ar fi concesionarea terenurilor pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire, reduceri de impozite, posibilitatea încheierii de parteneriate public-private pentru investiţii, asigurarea întregii infrastructuri şi ocuparea imediată a terenului, toate acestea pe lângă asigurarea la parametri industriali a utilităţilor, obligaţie care revenea tuturor asociaţilor din cadrul SC Parc Industrial Aiud-Alba SA. La propunerea primarului Horaţiu Josan, terenul va fi valorificat prin alte metode, chiar şi prin valorificarea individuală a parcelelor.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |