left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Actiuni de Paste la Penitenciarul Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Actiuni de Paste la Penitenciarul Aiud

Mesajde robilix » Joi Apr 21, 2011 9:53 am

Monitorul de Alba - 21 aprilie 2011

Actiuni de Paste la Penitenciarul Aiud
Autor: Cristi FLESCHIN

“Sarbatorile Pascale reprezinta una dintre cele mai mari sarbatori ale crestinatatii. În mediul carceral, acest moment poate constitui pentru persoanele private de libertate un bun prilej de reflectie fata de faptele savirsite si chiar de început sau continuare a unei schimbari pozitive de atitudine.” Declaratia apartine purtatorului de cuvint al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mataringa.
Aceeasi sursa a aratat ca oferta de activitati cu specific de reintegrare sociala adresate persoanelor care executa pedepse privative de libertate în Penitenciarul Aiud este una generoasa. Astfel, în Saptamâna Mare, sint oficiate zilnic, la biserica din incinta, servicii religioase specifice Pastelui, detinutii participa la dezbateri mediate de educatori si invitati din comunitate pe tema semnificatiilor Sarbatorii Pascale, asista la proiectii de filme tematice sau confectioneaza obiecte artizanale (felicitari, oua pictate, figurine din hirtie si material textil) pe care le daruiesc familiilor.
“În joia mare, un grup de persoane private de libertate aflate în preajma liberarii se va deplasa împreuna cu asistentii sociali ai penitenciarului la Centrul de îngrijire Sebes unde vor oferi cite un cozonac si cadouri simbolice virstnicilor institutionalizati, iar un alt grup va asista la Denia celor 12 Evanghelii oficiata la Biserica “Parc” din Aiud. Pregatirile pentru Paste mai cuprind actiuni de igienizare ale incintelor penitenciarului, iar duminica persoanele private de libertate vor primi un meniu îmbunatatit, completat cu ou rosu si produse de patiserie”, a mai precizat “vocea” institutiei amintite.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |