left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Primarii din Ocna Mures, Aiud, Campeni si Cugir se ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Primarii din Ocna Mures, Aiud, Campeni si Cugir se ...

Mesajde robilix » Mar Mai 03, 2011 9:17 am

Ziarul Unirea - 3 mai 2011

Primarii din Ocna Mureş, Aiud, Câmpeni şi Cugir se revoltă împotriva reformei politice din sănătate

Primarii din Ocna Mureş, Aiud, Câmpeni şi Cugir, reuniţi vineri în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinută la sediul PNL Alba şi mediată de preşedintele liberalilor din Alba, deputatul Teodor Atanasiu, şi-au revărsat obida împotriva măsurilor pompieristice şi “categoric politice” prin care se face actuala reformă din Sănătate. Primarul ţărănist al oraşului Ocna Mureş, Augustin Iosif Drăguţ, a făcut din nou o trecere în revistă a stării de spirit a locuitorilor pe care îi păstoreşte spunând că în oraşul de pe salină cuvântul de ordine este DEZAMĂGIREA, dezamăgire şi tristeţe generată de şomaj, lipsa unui loc de muncă, închiderea spitalului. Drăguţ a spus că joi, 28 aprilie, Primăria Ocna Mureş împreună cu consilierii locali – în afara celor PDL-işti, evident – au declanşat o acţiune judecătorească împotriva Casei de Sănătate Alba care a renunţat unilateral şi ilegal la contractul pe care îl avea cu spitalul din Ocna Mureş (în condiţiile în care legal doar prin hotărâre de consiliu local putea fi desfiinţată această unitate spitalicească). O veste bună pentru bolnavii disperaţi din Ocna Mureş a fost dată de primarul Drăguţ, care a informat că, din 2 mai, cu sprijinul medicilor de familie, va fi deschis un centru medical de permanenţă. “Ni s-a sugerat înfiinţarea de clinici private. Cu ce să-şi plătească cei 29.500 de oameni din zona Ocna Mureş serviciile medicale private, în condiţiile în care venitul mediu lunar este în oraş, fără să exagerez deloc, 300 de lei?!” a explodat primarul.
Primarul oraşului Câmpeni, Călin Andreş, a spus că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, spitalul mare din oraşul pe care îl administrează va rămâne fără 16 paturi iar cel de boli cronice fără 40 de paturi. “Iar ambulanţa vine şi de câte 30 de ori într-o zi cu diverşi pacienţi de la Baia de Arieş, unde s-a închis unitatea medicală. Dar, ascultaţi-mă bine: spitalul mare are circa 220 de angajaţi iar cel de cronici vreo 40. În momentul în care voi primi decizia de reducere a paturilor, voi veni cu toţi aceşti angajaţi la Alba Iulia să-i întrebe personal pe diriguitorii noştri de la judeţ ce soluţii au ei pentru sistemul sanitar” a promis Andreş.
Primarul Aiudului, Horaţiu Mihai Josan, i-a completat pe colegii săi subliniind că reforma în sănătate este de fapt o reformă pur politică, după criterile de apartenenţă politică a primarilor. Şi spitalul din Aiud va rămâne fără 40 de paturi în condiţiile în care unitatea spitalicească funcţionează deja la capacitate maximă, aici fiind aduşi cu ambulanţa şi pacienţii din Ocna Mureş şi împrejurimi. Acesta a denunţat din nou stilul dictatorial prin care a fost luată decizia de închidere şi restructurare a unor spitale, fără consultarea autorităţilor din teritoriu.
Primarul din Cugir a prezentat, pe exemple concrete şi normative europene la zi, că spitalele “atacate” de… reforma sanitară din Alba au fost azvârlite pur şi simplu în afara oricărei norme legale din spaţiul UE.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |