Monitorul de Alba - 5 mai 2011
“Librarie” ...gratuita cu peste 1.000 de volume
Autor: Cristi FLESCHIN
Vineri, 29 aprilie, s-a încheiat prima editie a proiectului “Libraria de criza” lansat de catre Biblioteca Municipala “Liviu Rebreanu”. 1065 de volume, oferite bibliotecii de catre 20 de donatori, si-au gasit in scurt timp noi stapini, în cadrul unui demers cultural lansat la initiativa bibliotecarei Aurora Bogdan.
Toate cartile, care au fost expuse timp de 4 zile în fata bibliotecii, au fost luate acasa de aiudenii extrem de încintati de faptul ca volumele au fost puse la dispozitia lor în mod gratuit. În prima zi, la 4 ore de la deschiderea “librariei”, 500 de carti îsi gasisera locul în bibliotecile personale ale cititorilor din Aiud. Succesul de care s-a bucurat aceasta actiune va fi valorificat prin organizarea unei a doua editii a “librariei de criza”, toate volumele care vor fi donate cu aceasta ocazie urmind sa fie oferite Penitenciarului Aiud si Asezamintului Social Sf. Ilie Tesviteanul.
“Am constatat cu satisfactie ca publicul aiudean a avut un mare interes, disponibilitate si aderenta fata de aceasta idee. Rezultatele au depasit chiar cele mai optimiste asteptari si nu pot decit sa le multumesc atit donatorilor pentru gestul lor de suflet, cit si celor care si-au îmbogatit bibliotecile personale. În fapt, ceea ce am facut, împreuna cu colegele mele, se traduce în concretizarea dorintei de a salva cartea”, a precizat autoarea proiectului, Aurora Bogdan.