left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Administratia din Aiud vrea sa cedeze 20 de paturi ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Administratia din Aiud vrea sa cedeze 20 de paturi ...

Mesajde robilix » Joi Mai 12, 2011 8:13 am

Ziarul Unirea - 12 mai 2011

Camera de gardă a fostului spital din Ocna Mureş, folosită ca Centru de permanenţă
Administraţia din Aiud vrea să cedeze 20 de paturi pentru ocnamureşeani

Locuitorii din Ocna Mureş şi din localităţile aparţinătoare, lăsaţi de către Ministerul Sănătăţii fără asistenţă medicală în urma închiderii spitalului orăşenesc, vor beneficia în curând de un Centru de permanenţă. Au avut loc întâlniri între reprezentanţii administraţiei locale şi medicii de familie tocmai pentru a se ajunge la un consens astfel încât oamenii să nu fie privaţi de serviciile sanitare. Aşa cum ne-a declarat Augustin Drăguţ, primarul din Ocna Mureş, un număr de 16 medici de familie au semnat la notar convenţia de grupare. Primăria va pune la dispoziţia medicilor spaţiul unde funcţiona camera de gardă a fostului spital orăşenesc şi va asigura plata utilităţilor şi a pazei. “Până pe data de 1 iunie vom amenaja spaţiul, iar după această dată Centrul de permanenţă va fi funcţional. Circuitele sunt deja făcute, iar aparatura va rămâne cea utilizată la camera de gardă a spitalului”, ne-a declarat edilul şef din Ocna Mureş. Medicii îşi vor desfăşura activitatea în cadrul centrului zilnic, în intervalul orar 14.00 – 8.00.
De asemenea, se pare că există posibilitatea ca la Ocna Mureş să se “reîntoarcă” şi alte secţii. După cum ne-a precizat primarul Augustin Drăguţ, în urma întâlnirilor şi discuţiilor purtate cu primarul municipiului Aiud, cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Casei de Asigurări de Sănătate Alba etc. s-a ajuns la concluzia că este necesară crearea unor secţii externe la Ocna Mureş. Drept urmare se vrea cedarea către Ocna Mureş a unui număr de 20 de paturi de la Spitalul municipal Aiud şi asta din cauza supraglomerării unităţii spitaliceşti aiudene. Această soluţie va fi pusă pe hârtie şi transmisă Ministerului Sănătăţii spre aprobare. În cazul în care se va accepta propunerea, la Ocna Mureş, la etajul al doilea al unităţii sanitare închise vor funcţiona trei secţii: interne – 10 paturi, pediatrie şi ginecologie cu câte 5 paturi fiecare. Se vor face circuitele necesare, se vor separa utilităţile, iar din punct de vedere al personalului cu siguranţă că foştii angajaţi, transferaţi la alte spitale vor dori să se întoarcă acasă.
Primarul Augustin Drăguţ a precizat că abia în cazul în care se va rezolva problema secţiilor se va lua în calcul şi înfiinţarea căminului pentru persoane vârstnice. “Pentru crearea unui astfel de cămin este nevoie de investiţii care s-ar ridica undeva la aproximativ 2 miliarde de lei vechi, bani pe care primăria trebuie să îi aibă. Deocamdată s-a aprobat în consiliul local dublarea locurilor de la îngrijirea medico-socială, de la 30 de paturi la 60″, a declarat edilul. Iată că într-o localitate lovită din multe puncte de vedere se caută soluţii pentru rezolvarea problemelor, important este ca cei cu iniţiativă să fie lăsaţi de sus să încerce… (L.I.)
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |