left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Terapie prin calarie pentru copiii cu dizabilitati

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Terapie prin calarie pentru copiii cu dizabilitati

Mesajde robilix » Vin Mai 13, 2011 8:46 am

Ziarul Unirea - 13 mai 2011

La Leorinţ
Terapie prin călărie pentru copiii cu dizabilităţi

La manejul din Leorinţ, comuna Rădeşti, sub deviza “Pe cal toţi suntem egali!”, a avut loc o acţiune ocazionată de împlinirea unui an de la demararea hipoterapiei de către copiii cu dizabilităţi, membri ai Asociaţiei Hip – Tep Aiud. Activitatea a fost organizată de Fundaţia pentru Comunitate (care a finanţat terapia pentru 7 copii cu dizabilităţi pentru o perioadă de 10 luni), împreună cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Rădeşti şi cu sprijinul unor sponsori.
“După cum ne arată şi denumirea acestei acţiuni «Pe cal toţi suntem egali!», am reuşit să reunim în această terapie atât copii cu nevoi speciale cât şi copii care doresc să călărească. Copiii cărora se adresează acest tip de terapie în cele mai multe cazuri se tem de viaţă, de cei din jur, de a petrece timpul în aer liber şi nu au curajul să accepte provocările vieţii. Hipoterapia se caracterizează prin folosirea calului în cadrul unor activităţi speciale orientate pentru a deprinde un bogat spectru de obiective terapeutice, cognitive, fizice, emoţionale, sociale, educaţionale şi comportamentale. Chiar dacă exerciţiile pe care le fac nouă ni se par simple, ele sunt rezultatul muncii de echipă între copil – cal – terapeut. Fiecare componentă a tridei are un rol important în obţinerea rezultatelor. Aruncarea unei mingi, prinderea unui obiect, rotirea mingii în jurul corpului sunt exemple simple, dar pe cal implică atenţie, concentrare, răbdare, coordonare, echilibru din partea copilului”, a declarat Arpad Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.
În cadrul manifestării, au avut loc un concurs de îndemânare pentru copiii cu dizabilităţi din programul de sănătate derulat de Asociaţia HIP-TEP, un concurs de voltijă, concursul de îndemânare pentru copii până la 14 ani şi călărie independentă pe un traseu cu obstacole. Au fost prezente peste 200 de persoane, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Sorin Bumb, viceprimarul din Rădeşti, Alin Nicula – primar interimar al comunei, primarul Aiudului, Horaţiu Josan şi viceprimarul Adalbert Krecsak, preşedintele UDMR Alba, Krisztian Kovats, prof. Dumitru Panţa – inspector şcolar pentru învăţământ special la IŞJ Alba.
La întrecerile hipice au luat parte copii de la Asociaţiile Hipice din Piteşti şi Deva, Clubul Sportiv “Incitato” Cluj-Napoca, Asociaţia HIP-TEP Aiud şi Fundaţia “Drum bun călare” Szentes, Ungaria.
Robert GHERGU
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |