|
 |
 |
judetul alba, românia |
|
|
bine ai venit |
pagina aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
|
|
cautare rapida aiudeni |
|
|
|
 |
Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor. |
|
|
|
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.
de robilix » Mar Iul 21, 2009 8:59 am
Ziarul Unirea - 3 iulie 2009
Stadionul "Metalul" va dispărea din peisajul Aiudului! Leagănul fotbalului aiudean a fost cumpărat de o firmă privată şi va fi demolat în scurt timp lVa fi amenajată în schimb, baza sportivă "Olimpia"
Odată cu intrarea în faliment a societăţii "Metalurgica", activele acesteia au fost scoase la vânare, inclusiv cantina, clădirile de la "Balta Mureş" şi stadionul "Metalul". Stadionul "Metalul" a fost cumpărat de societatea "Agroexpres", avându-l printre acţionari pe fostul secretar de stat din partea PNŢCD în Ministerul Industriilor şi Comerţului, Liviu Hagea. Gurile rele (sau bine informate) ale Aiudului susţin că noul proprietar ar intenţiona să demoleze stadionul cu toate anexele sale (tribună, pistă, sală de forţă, cabine etc.), pentru a vinde terenul către "Kaufland". Este vorba despre vreo 20.000 mp de teren, într-o zonă unde preţul se situează între 60-100 de euro/mp. Zvonul pare a fi confirmat de demersurile pe care administratorii "Agroexpres" le-au făcut până acum, aceştia exprimându-şi intenţia de a demola deja tribuna şi obţinând, după cum am fost informaţi, un fel de expertiză care să le permită acest lucru. Problema este că fără autorizare de construire ei nu pot proceda la niciun fel de lucrare, cu atât mai mult cu cât legea nu le permite să schimbe destinaţia obiectivului, respectiv a stadionului "Metalul", decât dacă vor construi o bază sportivă similară celei existente. Şi pentru că ingeniozitatea românului nu se dezminte, s-a găsit o soluţie: se va oferi Consiliului Local Aiud suma de 190.000 de euro, finanţându-se astfel amenajarea bazei sportive "Olimpia". Pentru amenajarea acesteia, după cum ne-a informat primarul Mihai Horaţiu Josan, s-a depus încă din anul 2008 un proiect la Guvernul României, care a rămas nefinanţat din pricina intrării în criză. Suma solicitată pentru acest proiect, conform studiului de fezabilitate, era chiar de 190.000 de euro, adică exact atât cât s-a obligat "Agroexport" să ofere municipalităţii. Unii s-au temut că noul proprietar va trece deja la demolare, dar primarul Josan ne-a dat asigurări că acest lucru nu este posibil decât după obţinerea de către societate a unui aviz din partea Ministerului Tineretului şi Sportului. "Firma privată respectivă nu va putea începe lucrările decât în momentul în care va vira integral suma de 190.000 de euro în contul Consiliului Local Aiud, iar noi vom elibera autorizaţia de construire doar după ce aceasta va avea toată documentaţia în regulă, inclusiv avizul Ministerului Tineretului şi Sportului." Aşadar, chiar dacă stadionul "Metalul" va fi demolat, aiudenii nu vor rămâne fără bază sportivă, pentru că va fi amenajată baza "Olimpia". Ioan HĂNŢULESCU
Designers are meant to be loved, not to be understood. - Fabien Barral -
-

robilix
- Administrator AiudOnline

-
-
de robilix » Mar Iul 21, 2009 12:03 pm
pacat ... greu de inteles un stadion, vechi de zeci de ani sa dispara .... 
-

robilix

-
-
de r_angel » Mar Iul 21, 2009 1:09 pm
din cate stiu eu ca sa demolezi o baza sportiva ar trebuii sa ridici alta identica!.... e pacat pt ca vorbim de 2 baze sportive sau 2 echipe aiudene care vor devenii una singura...si ne mai intrebam dc oamenii in general nu mai fac sport, unu din motive e si disparitia bazelor sportive, si daca ne uitam la echipe de fotbal o sa vedem ca exista in primele doua esaloane de fotbal echipe care nu au baza sportiva cum se gaseste la metalu.....dar asta e ... traim in romania.....
ar fi de bun augur un raspuns de la primarie
-
r_angel
- Membru Senior

-
-
de robilix » Mie Iul 22, 2009 12:19 pm
190.000 de euro ... hm ... pretul a 2 apartamente de 2-3 camere in cluj ... sunt curios ce se poate amenaja din acesti bani la Olimpia ... pacat pentru stadion .... si daca nu erau bani pentru intretinere, sa fi ramas gazonul si pista din jurul stadionului ... nu putea fi extraordinar de scump pentru un oras de intretinut se puteau face ore de sport, tot felul de comptetitii .... mai demult era iarna si patinoar (am umblat de multe ori acolo) ramanem cu un gust amar daca va disparea stadionul ....
-

robilix

-
-
de r_angel » Sâm Iul 25, 2009 3:48 am
de multa vreme avem un gust amar legat de ceea ce se intampla in aiud
ce se va face de 190.000 de euro la olimpia?? ... se va renova ceea ce exista .... asta se va face....pacat
-
r_angel
- Membru Senior

-
-
de claudiu » Joi Aug 06, 2009 1:19 pm
dupa cum am spus intr-o inscriere mai recenta : Vrei bani la buget , nu strambi din nas :)
Imi pare rau de stadion dar ...
-

claudiu
- Membru Expert

-
-
de Wanda » Dum Aug 23, 2009 3:02 am
pakat,am copilarit la 20 de metri de acel stadion,am petrecut clipe minunate akolo.asta e Romania,ce sa faci?
-
Wanda
- Membru Junior

-
de EnGeL13 » Sâm Sep 26, 2009 11:49 am
Se pare ca totul se distruge mai nou...din ce ar putea iesii ceva bani (daca esti interesat) se distruge...rusine mare....rusine ca va bateti joc de o mana de oameni care sper sa nu va mai aleaga la alegeri...sunt scarbita si satula de lipitorile de dupa revolutie...cred ca ne-a blestemat Ceausescu rau de tot...din rau mergem in mai rau...
-
EnGeL13
- Membru Junior

-
-
de muresanbeniamin » Dum Iul 24, 2011 4:54 pm
mai stie cineva ceva de construirea Kaufland-ului?
-
muresanbeniamin
- Nou venit!!!

-
de dancor » Sâm Mar 03, 2012 6:32 pm
Regretabil ...pe foarte multi aiudeni o sa-i doara sufletul cand o sa vada "golaneala" facuta... dar asta este peste tot in tara asta ...
-

dancor
- Membru Senior

-
-
de Roian Andrei » Lun Ian 07, 2013 3:18 pm
Te doare cand vezi ce oameni exista !! Strici tu drag de arena si renovezi Olimpia?! ca re dimensiune cat un apartament..:-j Trebuiau sa strice Olimpia si sa renoveze Metalu, totusi este o arena cu traditie si plina de istorie.
-
Roian Andrei
- Nou venit!!!

-
-
Înapoi la Articole, publicatii, ziare