|
 |
 |
judetul alba, românia |
|
|
bine ai venit |
pagina aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
|
|
cautare rapida aiudeni |
|
|
|
 |
Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor. |
|
|
|
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni |
|
|
|
Aiudul e plin de monumente istorice, multe dintre ele insa nu sunt cunoscute.
de raluca popan » Dum Iul 24, 2005 2:37 am
Am auzit ca ar exista asa ceva la noi `in` oras
daca-i adevarat atunci ar fi ceva sa se amenajeze turistic...nu chiar ca in Paris... dar eu as fi foarte incantata sa ma preumblu p`acolo (se poate specula pe teme istorice sau vampiri pt mai mult farmec+strainii is morti dupa asa ceva)
daca stie cineva despre ce e vorba, let me know
o harta, ceva?
-

raluca popan
- Membru Junior

-
-
de claudiu » Dum Iul 24, 2005 5:18 pm
Pai normal ca exista. Eu eram persoana VIP pe vremea lui Ceausescu. Si in caz de atac mi-au facut scapare subterana. Au uitat sa-mi puna usa  ((
"The only thing that ever really frightened me during the war was the U-BOAT peril" -Sir W.Churchill
-

claudiu
- Membru Expert

-
-
de raluca popan » Dum Iul 24, 2005 8:53 pm
doh...
da-mi macar o informatie care sa ma ajute sa unveil the mistery - sa stiu unde sa sap!
-

raluca popan
- Membru Junior

-
-
de robilix » Lun Iul 25, 2005 10:36 am
Da, exista Raluca
O intrare in tunel era in curtea Colegiului Bethlen Gabor, pe lanca cantina scolii. Dupa cate stiu acesta ducea pana spre Alba Iulia. Insa vremurile au distrus tunelul, si intrarea a fost astupata.
Nu stiu daca ar exista fonduri pentru a face un tunel sigur pentru turisti .. dar pe viitor cine stie.
Designers are meant to be loved, not to be understood. - Fabien Barral -
-

robilix
- Administrator AiudOnline

-
-
de art_my_fact » Lun Iul 25, 2005 2:01 pm
salut
eu am auzit ca sunt 3 cai de acces in tunel (din oras)
1 in cetate (nu stiu pe unde)
2 la Bethlem (nu stiu dar dupa cum zice Robilix ii langa cantina)
3 in cartieru din centru (cica intrarea ii pe la unu prin garaj)
Si parca o iesire este spre poligonul de tragere.
Chiar ar fi interesanta o harta cu aceste tunele.
-

art_my_fact
- Nou venit!!!

-
de levynagy » Mar Iul 26, 2005 9:59 pm
Va dati seama ca reteaua asta de tunele nici macar nu mai este catalogata drept "obiectiv strategic", desi a fost principala cale de acces catre zonele de munte izolate in caz de razboi... Bine ca exista "obiective" la Cluj, cum ar fi barajul x de pe lacul y si ca aia nu ma lasa sa fac poze acolo... Stupid bastards!
Eu m-am jucat in intrarea tunelului din cartierul din centru (e pe randul al doilea de garaje dar a fost astupata cam prin 1996 si apoi construite garajele peste ea. Am lansat de cateva ori ideea, in randul prietenilor mei, sa restauram o parte din tuneluri (ma rog, nu noi...ca ajungeam la parnaie...dar altii cu influenta pe plan politic local). Eu chiar aveam un plan de amenajare pe cativa km pentru o pista ciclabila iluminata si cu guri de aerisire/incalzire...pe care ar fi venit mii de turistii straini sa se dea cu bicicletele. Cei mai multi o sa radeti probabi...ca doar asta e caracteristica de baza a romanilor... Cam atat.
In search for the truth...
-

levynagy
- Membru Junior

-
-
de raluca popan » Joi Iul 28, 2005 2:42 pm
uau ce de info am primit!
totusi as vrea sa am o harta ceva...am inteles ca intrarile sunt cam astupate...si ca tre sa ai un anumit status pt. ca sa te bage careva in seama
si la faza cu turismu romanii astia is incepatori ca sa nu spun altfel...ailalti de peste granita cum vad un bolovan mai nu stiu cum se apuca imediat sa-l amenajeze si sa scoata bani
noi suntem niste ramoliti care asteptam tot timpul sa ni se dea, cand oportunitatile sunt la tot pasul si ne putem da noi noua mai mult decat credeam...
sustin in continuare ca tunelurile astea au un potential turistic/banos pt care este nevoie de `efort` ca rezultatele sa fie pe masura... mi-ar fi placut sa ma ocup de asta - cineva cu multi bani n-ar trebui sa stea pe ganduri
-

raluca popan
- Membru Junior

-
-
de r_angel » Mie Dec 07, 2005 6:27 pm
din cate stiu eu mai este un tunel care iasa undeva in munti pe langa valisoara
dar cum spunea cineva mai sus su cam prabusite si de eceea au fot astupate intrarile
ar fi o chestie sa se deschida si(sau) sa se caute o harta cu aceste tuneluri, pt ca sunt convins ca sunt mai multe
traieste-ti viata cat mai placut atat cat esti tanar!!(fa ceva care sa ramana in urma ta).
-
r_angel
- Membru Senior

-
-
de Horvath » Joi Mai 11, 2006 1:48 pm
Din pacate la noi se distruge nu se construeste.
Banii vorbesc.!!!!!!!!!
ich weis, was zuviel ist, das ist zuviel.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de Vasile Ion » Dum Mai 14, 2006 1:52 pm
Confirm ca exist[ aceste tuneluri. continuati discutiile. imi plac la nebunie fabulatiile multora dintre voi.
-
Vasile Ion
- Membru Junior

-
de Horvath » Mar Mai 16, 2006 8:23 am
Si eu am calatorit prin aceste tuneluri cand eram la liceu. Acum sunt astupate "intrarile", dar ceea ce stiu cu siguranta este faptul ca sunt case care au pivnita cu intrare in aceste tuneluri. Din pacate aici ar trebui o investitie mare pentru a renova si a face practicabil aceste tuneluri. Cine si cu ce bani, cand? Nu se stie.
ich weis, was zuviel ist, das ist zuviel.
-

Horvath
- Membru Expert

-
-
de Roian Andrei » Lun Ian 07, 2013 2:56 pm
Tuneluri exista 100% va spun din sursa sigura, cand eram elev al Liceului Bethlen Gabor, iesind in pauza mare mergeam pe langa cantina scolii unde exista o bolta astupata cu pamant, se vedeau doar caramizile, am sapat in acel pamant pana am reusit sa bag aparatul foto, am facut o poza si erau 3 ramificatii Una catre curte, alta catre releu, si ultima spre cantina? Si cand sa renovat cantina scolii, sa surpat aproximativ vreo 10 metrii patrati unde se vedea un tunel ce trecea pe sub cantina scolii si urca spre releu. (nu stiu daca we oprea in spatele fostului spital al scolii sau urca pana sus pe deal)
-
Roian Andrei
- Nou venit!!!

-
-
de Roian Andrei » Lun Ian 07, 2013 3:27 pm
robilix scrie:Da, exista Raluca
O intrare in tunel era in curtea Colegiului Bethlen Gabor, pe lanca cantina scolii. Dupa cate stiu acesta ducea pana spre Alba Iulia. Insa vremurile au distrus tunelul, si intrarea a fost astupata.
Nu stiu daca ar exista fonduri pentru a face un tunel sigur pentru turisti .. dar pe viitor cine stie.
Pe viitor se vor surpa de tot..
-
Roian Andrei
- Nou venit!!!

-
-
de mariana52 » Mie Feb 13, 2013 12:22 pm
Super idee de dezvoltare a turismului din Aiud!
-
mariana52
- Nou venit!!!

-
Înapoi la Turismul in Aiud