left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  

cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro

AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni

Fenomenul manelelor

Toata lumea o asculta, acum este timpul ca toata lumea sa-si spuna parerea.

Va plac manelele??

Da
3
11%
Nu!!!
25
89%

Voturi totale : 28

Fenomenul manelelor

Mesajde NarcoticAngel » Vin Noi 29, 2002 1:47 pm

Hai sa deschid un subiect destul de controversat pentru zilele noastre: acela al manelelor; cine le asculta, de ce le asculta, cand credetzi ca vom scapa de ele? Shi ca o ultima intrebare, vede lumea "interesant" la ele?
Oh my God, I killed Kenny!
NarcoticAngel
Membru Junior
Membru Junior

manele, telenovele:-)))

Mesajde arty fact » Dum Dec 01, 2002 10:28 pm

Orice lucru isi are sfarsitul.Manelele idem.Asta nu inseamna ca "spiritul":-) celor care le savureaza nu va aduce alte moduri asemanatoare de expresie.Prostul gust nu are final ci doar expresii diferite.Eu ma supar de existenta lor doar in cazul in care le aud in exces, peste tot si alte chestii noi si mai inteligente trec fara a fi mult comentate.Oricat ne displac, o data tot le-am dansat.Ce era sa faci?Sa zici in toi de chef celor care te-au invitat:"Mai, fratiorilor, you suck!"Uneori e bine sa existe rau,pentru a-ti da seama care e binele.La fel cu manelele...cu lozinca atarnata de gat:"Asa nu".Va fi cam greu sa constrangi pe toti sa asculte Mozart si nici nu e sanatos a impune gusturi.A forma si a educa o persoana se face in timp si cu metode gentile(mai ales cand e vorba de muzica).Crezi ca mie imi mai place death metal asa cum imi placea la 16 ani?Mi-a placut atunci, nu am ascultat de nimeni si ca atare sunt cam surda!Ha-hahahahhha....Glumesc.
Doar pe jumatate...Apropos,iti place reality show-ul cu familia lui Ozzy Osbourne?

arty fact, dec 2002
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

Mesajde NarcoticAngel » Lun Dec 02, 2002 4:09 pm

Reality show din pacate nu il pot urmari (sunt foarte ocupat la ora respectiva) dar din franturile pe care le-am vazut, mi-ar placea foarte mult sa il urmaresc episod cu episod.
Oh my God, I killed Kenny!
NarcoticAngel
Membru Junior
Membru Junior

manele..l0l

Mesajde narcotic_ » Lun Dec 02, 2002 4:24 pm

cand aud de manele nu pot sa fac altceva decat sa rad....
poti considera ca fiind muzica stilul acesta?
nici pe departe.si la faza cu chefurile nu stiu cum sa zic dar eu nu am dansat in viata mea pe manele. la un chef cu manele imi duceam 2 pachete de Marlboro..luam berea si vegetam pana ce se termina. putea sa zica oricine ce vrea ca nu ma interesa. treaba lor ca asculta manele. nu o sa incep sa ascult ceva ce nu'mi place doar pt. ca toata lume o face, sau ca m'as simti exclus de ceilalti.
si bineinteles ca va exista intotdeauna muzica de proasta calitate... ca sa aiba si oamenii slabi de suflet ce asculta...
cat va exista instinctul de turma..vor exista si manelele. cel putin pana cand se va trece la altceva.
show'ul cu familia lui Ozzy Osbourne e interesant. iti da impresia ca nu e regizat chiar deloc...desi tote show'urile sunt.
...feels like I'm knockin' on Heavens door
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

manea, motiv de evitat discoteca!

Mesajde arty fact » Lun Dec 02, 2002 5:00 pm

Foarte frumos faptul ca nu faci compromisuri,esti tanar si ai curaj sa-ti afisezi opiniile chiar daca esti in mijlocul haitei de lupi.Cu o persoana insa nu se face primavara:-) si motivul pentru care evit in ultimii ani sa dau pe la unica noastra discoteca(doar suntem municipiu dezvoltat in ale entertainment-ului) ar fi si acest monopol al manelismului.Din pacate asta se da si la radio ,iar daca ai nevoie sa iei "ocazie", soferul te va polua tot cu manele.Eu descriu realitati de acum cativa ani.Ma indoiesc ca s-a schimbat ceva in sens major...ar mai fi o groaza de spus,dar evit sa ofensez lumea, caci oricum sunt cam critica ,pe alte spatii ale site-ului.:-))
In legatura cu Ozzy show, are mare succes si in Helsinki.Se da pe canale oficiale si nu pe cablu sau pe vreun canal ascuns si cenzurat.Nu stiu cat de bine ar reactiona publicul roman sa vada fiecare luni seara asa material.Ar exista prea multi moralisti si drept reactie s-ar forma opozitia tineretului,care nu prea stie selecta oricum(sunt multe cazuri "asa nu " in show),iar rezultatul ar fi ca pushtimea ar fi numai cu "carne" in gura, intelegi?:-)))Liberalismul trebuie manuit cu multa pricepere.Eu sunt convinsa ca exista familii mult mai prapastioase sau excentrice decat a lui Ozzy,dar cand esti persoana publica trebuie sa ai o imagine falsa,regizata pentru ca afectezi multe persoane cu mesajele tale.Bunaoara,Sharon, sotia lui Ozzy e vazuta ca un fel de scorpie si profitoare de batranetile lui Ozzy, (care desi umbla cu baston uneori ,dupa atatia ani de rock'n' rooolll!),dar care de fapt e "sefa" casei, impresar si prin urmare stie ea ca un asa show aduce bani.Ozzy e artistul, ea e geniul din umbra.Chiar daca se opune sa concerteze ,iesind de prin sanii cu mos Craciun,caci el e un "print al intunericului",Ozzy face compromisuri si isi asculta cuminte nevasta.Rezultatul e stilul de viata pe care si-l permit, cadouri Gucci pentru tot soiul de angajati ai lor, covoare si antichitati pe care shiteaza cateii si pisicile non stop.:-))))Intrebarea este ce vor face ei dupa ce Sharon va disparea, pt ca se zvoneste ca ar avea cancer.Kelly a evoluat in cariera,dar totul e incert in ziua de azi pe piata artistica.Cat despre frate-su, Jack, el ia tot felul de pilule antidepresive pentru ca nu a facut fata statutului sau de vedeta publica, iar lumea il terorizeaza si ii urla mesaje amenintatoare pe la porti...cam asta stiu eu despre fam. lui Ozzy,si in plus, cat imi permit cunostintele de finlandeza ,mai citesc si ziarele de p-aci.Chiar deseara e show-ul si o sa ma uit, pt ca e simpatic si controversat ceea ce se filmeaza acolo.

arty fact
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

Mesajde narcotic_ » Lun Dec 02, 2002 5:33 pm

ce sa zic...nineinteles ca nu o sa aud niciodata in discoteca Guns n' Roses November rain sau Metallica Loverman(chiar melodia asta o ascult acuma).
in discoteca pune muzica ce se asculta ... comerciala, ca la posturile de radio(majoritatea)..ceea ce vrea lumea sa asculte. opoi dupa cum ziceam intervine instinctul de turma, si tota lumea asculta chiar daca la inceput nu le placea. am avut ocazia sa fac autostopul si sa imi puna soferul ceva sunete de mandolina dezacordata..dar ce era sa fac? totusi omul acela a avut bunatatea sa ma ia cu masina(desi daca stiam ce ma asteapta mai stateam 2 ore pe marginea soselei :) )
te rog sa nu incepi sa povestesti scene din show ca nu m'am uitat si o sa monolohezi...
8)
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

da

Mesajde robilix » Lun Dec 02, 2002 5:54 pm

da, aveti dreptate cu manelele ....... mie nu imi plac deloc manelele

apropo ca aminteai ceva de radio narcotic ... ce mai e cu radioul din aiud?

nu stiu, nu am nimic cu muzica populara, dar de cate ori am schimbat postul pe radio eveniment (parca ii spune) era muzica populara ...

sau e cazul pentru un subiect nou la Ce te deranjeaza in Aiud? "http://www.aiudonline.ro/forum/viewforum.php?f=18?"

Robert
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

Mesajde narcotic_ » Lun Dec 02, 2002 6:06 pm

sa iti spun cum e cu postul radio din aiud. nu ascult dar am vorbit cu cineva care are o emisiune vineri seara pe post. in general muzica populara..manele...muzica dance romaneasca. emisiunea de vineri seara e cu muzica veche, muzica buna. este si un concurs in care trebuie sa recunosti melodia si cine o canta. mi'a zis tipul ca toti care suna nu au habar...nu au recunoscut nici macar o melodie de la roxette, sau sandra, nici macar nu au stiut melodia scorpions - white dove.
deci..e clara treaba :?
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

of, viata mea :-))))))

Mesajde arty fact » Lun Dec 02, 2002 7:34 pm

Asta e reactia mea , in urma colaborarii cu radioul nostru. Cred ca asta e cel mai scurt mesaj, pt ca prefer sa tac decat sa-mi amintesc.Oricum, va dati seama de ce nu apartin acelui loc, desi am incercat sa contribui cu ceva.Trista experienta...

arty fact,dec.2002
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

pai ...

Mesajde narcotic_ » Lun Dec 02, 2002 9:30 pm

parca iti placea sa critici... :lol:
hai...zi tot ce ai pe sufletel
Ultima oară modificat de narcotic_ pe Mar Dec 03, 2002 12:07 pm, modificat 1 dată în total.
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

nu pot trimite mesajul

Mesajde arty fact » Lun Dec 02, 2002 11:30 pm

de cateva ore incerc sa trimit articolul de saptamana asta si nu mi se afiseaza dupa ce-l trimit!!!
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

:(

Mesajde robilix » Mar Dec 03, 2002 11:07 am

hm ... nu stiu ce sa zic, ar trebui sa mearga. e posibil sa fie prea mare? nu cred ca are limita dar daca e totusi un articol mai lung imparte-l in 2 parti.
- Fabien Barral -
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

Mesajde narcotic_ » Mar Dec 03, 2002 12:01 pm

daca e despre postul radio din aiud imparte'l in volume... 8)
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

misunderstanding

Mesajde arty fact » Mar Dec 03, 2002 2:17 pm

La momentul respectiv nu puteam trimite articolul "Consumismul".Despre radio nu comentez nimic.E prea evident,nu?In plus,nu mai e treaba mea.

arty fact, dec.2002
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

Mesajde narcotic_ » Mar Dec 03, 2002 5:29 pm

NarcoticAngel....mai zi si tu ceva ca nu esti moderator degeaba
narcotic_
Membru Junior
Membru Junior

Mesajde robilix » Mar Dec 03, 2002 5:34 pm

e ocupat :)

ar trebui sa apara, sa zica si el ceva, sa ne indrume ce si cum :) doar e moderatorul nostru :)
- Fabien Barral -
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

tot cu maneaua...

Mesajde arty fact » Mar Dec 03, 2002 6:01 pm

Tocmai mi-am adus aminte de ceva amuzant: "nimeni " nu asculta manele, dar e plin de ele; asa ziceau si femeile acum cativa ani cand " nimeni" nu se injosea sa citesca romane erotice (Sandra Brown):-))) Subiecte tabu.
Robi nu s-a suparat ca i-am zis de greseli.Sper sa reactioneze toti asa!:-) Si nu numai sa recunosca , dar sa si schimbe ceea ce e rau obicei.Oricum, la tine (Robert) e usor de inteles, pentru ca , daca tin eu bine minte, noi ne-am cunoscut la gradinitza maghiara.Despre asta as dori insa sa vorbesc in sectiunea "cunostinte, neamuri, persoane de regasit".See ya'!

arty fact,dec. 2002
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

Mesajde robilix » Mar Dec 03, 2002 6:06 pm

da, asta e probabil problema ... am fost 4 ani la gradinita maghiara si dupa aceea 12 ani la scoala maghiara ...

dar traim in romania si ar fi frumos sa invat si eu perfect :) dar ce sa-i faci ... oricum am evoluat de cand am venit la bucuresti :)

astept subiectul nou ...
- Fabien Barral -
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

Mesajde smici » Mar Dec 03, 2002 9:33 pm

Manelele momentan sunt un gen comecial, muzica comerciala, vedetzi ca si Holograful de azi. La inceputul anilor '90 puneau accent pe muzica rock, in prezent au trecut reclame Coca Cola, isi trag cate un inel, blah-blah ... deci momentan asta se vinde bine. Prea multzi muzicieni se axeaza pe latura comertzului, ceea ce nu e bine. Muzica si textele trebuie sa exprime ceea ce simte omu', si nu ceea ce se vinde mai bine. O sa vina si vremea cand manelele vor fi muzica doar pentru alcoolisti si betzivani !!! :x
smici
Membru Junior
Membru Junior

situatia ideala

Mesajde arty fact » Mar Dec 03, 2002 10:44 pm

N-ar fi minunat daca ar coincide comercialul cu calitatea?Crezi ca exista totusi trupe bune care se si vand? Sau am putea oare concepe vreun gand blasfemiator - exista trupe bune, consacrate , dar care nu mai vand, pentru ca nu mai dau nimic bun? Faptul ca ai scos un hit grozav nu garanteaza ca vei scoate unul urmator, la fel de rasunator ca succes.Oare cum ar suna Elvis daca ar mai trai? Ar mai scoate ceva nou sau ar ramane la acelasi stil?
Unora le placea vechiul Modern Talking, nu le place ceea ce fac acum ...
Era oare James Dean un geniu, purtator de cuvant al generatiei sale sau doar moartea sa de tanar l-a sacralizat? Era o persoana dificila la extrem si s-a stins in plina glorie. E mai bine sa renunti la o cariera cat esti in top sau sa astepti un sfarsit agonizant? Acestea sunt doar cateva intrebari care ne pot indemna sa gandim adanc treaba si sa analizam cum functioneaza mecanismul asta, numit show-biz.:-) Ce parere ai ?

arty fact, dec.2002
arty fact
Membru Expert
Membru Expert

Următorul

Înapoi la Muzica