left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

La Aiud programul SAMTID este mai presus de lege

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

La Aiud programul SAMTID este mai presus de lege

Mesajde robilix » Vin Feb 20, 2004 6:30 pm

Aiudeanul - nr.2, ianuarie 2004

La Aiud programul SAMTID este mai presus de lege

Implementarea programelor prin care se urmăreste îmbunătătirea calitătii vietii aiudenilor este un motiv de bucurie si sperantă pentru noi toti, deoarece aiudenii merită cu adevărat o viată mai bună. Dar, atunci când, de fapt, se vizează satisfacerea unor interese la nivel înalt în scopul cărora se ajunge chiar la încălcarea legislatiei în vigoare, suntem brusc treziti la cruda realitate în care trăim. Una în care cetătenii nu prezintă mare importantă, iar interesul pentru nevoile lor este doar unul de fatadă.
Aplicarea programului SAMTID în Aiud presupune înlocuirea a 16,75 kilometri de retele de distributie a apei, a abransamentelor si a apometrelor aferente acestor retele. În scopul accesării fondurilor PHARE necesare acestui program, la nivel de judet a fost întocmit un studiu de fezabilitate din care reiese că pentru realizarea acestei investitii sunt necesari aproximativ 80 de miliarde de lei. Din această sumă, aiudenii vor suporta o cheltuială de aproximativ 48 de miliarde de lei.
Obtinerea fondurilor necesare este conditionată însă de crearea unui operator unic la nivelul judetului, adică S.C. APA CTTA S.A. Alba.
În urma acestui program, costul apei s-ar ridica la aproximativ 12.500 lei/metru cub. Sunt sigur că, în conditiile în care Aiudul se confruntă cu o acută criză economică, acest pret ar da aiudenilor o grea lovitură, care, pentru majoritatea ar fi de nesuportat.
Înaintea supunerii spre aprobare a hotărârii de delegare a serviciului public de alimentare cu apă si canal către operatorul unic S.C. APA CTTA S.A.. Alba si implicit a rezilierii contractului cu S.C. Ediltrans S.A. Aiud, ar fi trebuit întocmit un studiu de oportunitate care să demonstreze rentabilitatea acestei investitii pentru aiudeni.. Este usor de înteles motivul pentru care acest studiu nu a fost efectuat, întrucât acesta ar fi dovedit că asocierea cu societatea din Alba-Iulia nu poate fi benefică cu tot capitalul extern primit prin programul SAMTID. Argumentele prezentate mai sus sunt sustinute de cifre concrete, care nu pot fi contestate. Prin urmare, valoarea totală a investitiei prevăzută de studiul de fezabilitate este de aproximativ 80 de miliarde de lei din care aproximativ 48 de miliarde de lei reprezintă contributia aiudenilor. Valoarea reală a investitiei este de 24,6 miliarde lei conform declaratiei directorului de la Distrigaz Nord, sucursala Alba-Iulia, care precizează că această sumă a acoperit costurile aferente proiectării si executiei a 17 kilometri de conducte si bransamente cu materiale si echipamente performante (ziarul Unirea, 29 ianuarie 2004).
Consilierii PNL Aiud au votat categoric împotriva aplicării programului SAMTID întrucât s-a recurs la încălcarea flagrantă a legii. Cheltuiala nejustificată, mult prea mare ne-a convins că NU interesul aiudenilor este cel care primează în cadrul acestui demers.
Dorin Iacob
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Mesajde EnGeL13 » Sâm Feb 21, 2004 3:37 pm

De multa vreme nu e pus mai presus interesul aiudenilor.. :cry: .nu stiu..parca in Romania asta totul se face impotriva romanilor...totul se face pentru cei care stau in parlament si nu fac nimic...ei bine...nu chiar nimic...fac si ei ceva...bilute pentru romanasi... :lol:
Singura prietenie de pret este cea care s-a nascut fara motiv. - Arthur van Schendel
EnGeL13
Membru Junior
Membru Junior
 
Mesaje: 20
Membru din: Mar Feb 10, 2004 2:43 am
Localitate: Germania

Mesajde JustAngel » Sâm Feb 21, 2004 8:17 pm

Daca bine va amintiti saptamana trecuta va spuneam despre acest proiect. Asta este legea in Romania. Se impune ilegalitatea cu forta si apoi se lovesc cu pumnu in piept ca se respecta legea. :D
Avatar utilizator
JustAngel
Moderator - aiudeni in strainatate
Moderator - aiudeni in strainatate
 
Mesaje: 245
Membru din: Sâm Mar 29, 2003 3:11 pm
Localitate: Vancouver, Canada


Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |