left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  

cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro

AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni

Evenimentul Zilei - 15 ian. 2003 - Chef cu peripetii la Aiud

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Evenimentul Zilei - 15 ian. 2003 - Chef cu peripetii la Aiud

Mesajde robilix » Mie Ian 29, 2003 3:34 pm

Chef cu peripetii la Aiud

Lucian Dobrater
Miercuri, 15 Ianuarie 2003

Un tinar a fost batut de trei subofiteri de la Penitenciarul Aiud

Trei subofiteri din cadrul grupei speciale de interventie a Penitenciarului de Maxima Siguranta Aiud sint acuzati ca au batut mar un tinar din localitate. Cristian Sergiu Moldovan, in virsta de 20 de ani, a depus o plingere penala la Politia municipiului Aiud si la Inspectoratul de Politie al Judetului Alba, prin care ii acuza pe cei trei de comportament agresiv. In urma corectiei fizice primite, lui Cristian Moldovan i s-a eliberat un certificat medico-legal, potrivit caruia are nevoie de 11-12 zile de ingrijiri medicale. Conducerea Penitenciarului Aiud a aflat ieri despre incident de la ziaristi, insa cazul va fi preluat spre cercetare de catre procurorii militari din Cluj-Napoca.

De la un banal calcat pe picior ...

Cristian Moldovan locuieste de opt luni in Germania. In urma cu o saptamina, el a revenit in localitatea natala, Aiud, iar simbata seara a participat impreuna cu prietena sa si alti apropiati la o petrecere. Putin dupa ora 0.00, in timpul dansului, prietena lui Cristian Moldovan l-a calcat pe picior, din greseala, pe un alt tinar. Acesta a ripostat si l-a injurat pe Moldovan, acuzindu-l ca fata l-ar fi calcat intentionat. Dupa citeva replici verbale ceva mai neortodoxe, spiritele s-au calmat, iar cei implicati si-au ocupat locurile la mese.

... la bataie inegala, trei contra unul

Potrivit propriei declaratii, inaintate si politistilor, dupa zece minute, Cristian Moldovan si-a dat seama ca a gresit si s-a dus la masa celuilalt pentru a-si cere scuze, cu atit mai mult ca era mai tinar. "Atunci, mi-a dat o palma peste fata. M-am intors la masa mea, mi-am luat haina si am vrut sa ies afara din restaurant, sa ma calmez, ma enervasem. Am iesit doar pina in hol, insa tipul m-a urmarit si mi-a dat un pumn in cap, de la spate. Eu m-am intors, am vrut sa-l prind de miini ca sa nu ma mai loveasca, dar imediat au venit alti doi colegii si au inceput toti sa dea in mine. Cu pumnii, cu picioarele, nu mai stiu, am incercat doar sa ma apar si sa ramin in picioare”.

Conducerea penitenciarului asteapta cercetarile

Tinarul batut a depus plingere penala impotriva celor trei, la care a anexat si certificatul medico-legal nr. 109/IA/37, emis luni de catre Serviciul Judetean de Medicina Legala Alba. Potrivit documentului, dr. Gheorghe Vieru, medic primar legist, a stabilit ca Moldovan a fost victima unei agresiuni, soldata cu leziuni care necesita 11-12 zile ingrijiri medicale. Cei trei invinuiti nu au raportat evenimentul conducerii. Directorul Penitenciarului Aiud, magistrat Vasile Comanita, ne-a declarat ca asteapta finalizarea cercetarilor si ca abia dupa aceea va lua masuri.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

Înapoi la Articole, publicatii, ziare