left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Evenimentul Zilei - 14 ian. 2003 - Legea, la bunul plac ...

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Evenimentul Zilei - 14 ian. 2003 - Legea, la bunul plac ...

Mesajde robilix » Mie Ian 29, 2003 3:36 pm

Legea, la bunul plac al alesilor

L.D.
Marti, 14 Ianuarie 2003


De peste sase luni, aiudeanul Barb Aurelian face cerere dupa cerere, in baza Decretului lege 61/1990, a Legii 85/1992 si a Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr.112/1995, incercind sa-si cumpere apartamentul pe care-l ocupa in baza unui contract de inchiriere, incheiat cu administratia publica locala, care "gospodareste" apartamentele construite din fondurile statului.
La inceput de an, pe 7 ianuarie, conform declaratiilor sale, Barb a fost si s-a plins prefectului Ioan Rus, pentru faptul ca alesii locali ai municipiului Aiud ii refuza dreptul legitim de a-si cumpara apartamentul pe care-l ocupa impreuna cu familia sa. Lucrul ar parea la prima vedere banal, numai ca lui Barb Aurelian i s-a refuzat in repetate rinduri dreptul de a-si cumpara locuinta pe care o detine. Motivele invocate de catre consilierii locali aiudeni sint de-a dreptul ciudate si nu au tangenta cu articolele legii: ba ca suma la care a fost evaluat apartamentul, ce e drept conform legislatiei in vigoare, ar fi ridicol de mica, adica ceva mai mult de 26 de milioane de lei, ba ca Barb ar cumpara locuinta pentru a o vinde sau, mai nou, ca inchirierea s-a facut dupa aparitia legilor care prevad, imperativ, vinzarea locuintelor construite din fondurile statului. „Ceea ce ma supara in mod deosebit este faptul ca, in aproximativ conditii identice, ceilalti petenti care au cerut cumpararea apartamentelor au putut sa o faca. De aceea, intreb daca eu nu am aceleasi drepturi ca si ceilalti cetateni ai Romaniei”.
Din pacate, la ultima sedinta a Consiliului Local Aiud, unul dintre alesi, opozant frenetic al vinzarii apartamentului respectiv, a venit cu o propunere, adoptata aproape in unanimitate, de a-l declara locuinta sociala, pentru a nu se mai putea vinde. Ilegal, pentru ca un spatiu de locuit poate fi declarat locuinta sociala doar daca este liber, nu si cind este inchiriat. Nu si la Aiud. Spre disperarea cetateanului Barb, care ameninta ca va merge pina in pinzele albe cu cazul sau.
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |