left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Editorial - Neanderthalia

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Editorial - Neanderthalia

Mesajde robilix » Mie Mar 24, 2004 3:57 am

Aiudeanul - nr. 4, martie 2004

Editorial - Neanderthalia

Presa are rolul major de educare a populatiei în conditiile în care oamenii au devenit punctul de absorbtie si de jonctiune al bombardamentelor informationale mediatice. Dintre toate canalele de informare, Televiziunea detine suprematia si provoacă dependentă. Constientă de impactul său asupra poporului, Televiziunea a început din ce în ce în mai mult să treacă în rolul stăpânului, violând mintile si sufletele, otrăvind caractere si prezentând monstri- ucigasi, violatori, pedofili, necrofili, gerondofili, escroci etc. Violenta românească ia amploare si astfel, Pestera creste, se dezvoltă continuu si ne înghite, în timp ce noi credem că ne îndreptăm spre lumea viitoare a bunăstării. Bâtele se agită, pumnii lovesc, vânătăile se cangrenează, copiii se ascund, iar mama suspină. De la un canal la altul, ura viscerală se propagă în neant si asaltează spectatorul cuminte din fotoliu. Natiunea românească este una îndobitocită la maximum, agresivă, primitivă. Modelele pe care le oferă Televiziunea sunt absorbite de Creierul Românesc si astfel, societatea devine, în ansamblul ei, din ce în ce mai criminală, mai perversă, mai schizoidă, mai bolnavă. Lipsa unei educatii si întelegerea precară a termenului de democratie, acestea combinate cu stirile zilnice care mustesc de violentă demonstrează o Românie catapultată în Era Pesterei.

Violenta promovată de mass-media se împreunează incestuos cu pauperizarea masivă a populatiei, cu lipsa de perspective. România a devenit în ultimii ani un urias laborator pervers în care se testează rezistenta la stimulii violentei. În războiul cu stomacul gol, românul de Neanderthal se răzbună mai întâi pe cei apropiati: îsi violează si îsi ucide cu bestialitate mama, sotia, sora, soacra, fiica, îsi stâlceste în bătaie copiii, se automutilează sau se sinucide, mama îsi vinde pruncul proxenetilor pe o sticlă de băutură, iar lăuza îsi sugrumă nou-născutul după care îl aruncă la tomberon. Violenta creste ca un vârtej coplesitor care sufocă minti si asasinează suflete. Comportamentul deviat se extinde la nivelul întregii societăti. Chiar Istoria românească postdecembristă este relevantă în acest sens: mineriadele de pildă subliniază nivelul de cultură al societătii-bestiariu. “Moarte intelectualilor!” striga o dată cu minerii românul robot, exponent al clasei muncitoare, redus la stadiul de barbar. Violenta fizică si verbală devine din ce în ce mai mult o caracteristică a poporului român. Temperamentul vulcanic, de tip latin, si-a depăsit demult limitele. Am devenit un popor al injuriilor, al blestemelor, al crimelor, al violurilor, al sinuciderilor.

Individul se izolează tot mai tare, panica se amplifică, iar sentimentul fată de democratie si capitalism se dezvoltă în ură. Relatiile interumane se desfăsoară în matricea brutalitătii, iar comunismul cu alimentara-nălucă, cozi infernale, teroare institutionalizată si credintă în Dumnezeu ilegală devine un vis frumos, asemenea unui joc de sah, calm si relaxant, cu piese asezate corespunzător acolo unde trebuie. O libertate nepermisă, umilintă din belsug pe cartele. Violenta acumulată explodează în haosul postdecembrist.

Dorindu-si cu disperare Prosperitatea, Traiul Decent si Viitorul Fericit, românul trăieste încremenit în Era Pesterei. A omului de Neanderthal.
Redactor-sef, Ada Tocaciu
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Articole, publicatii, ziare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |