left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  
    
 
 
cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro
 
AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni
 

Reguli noi in pietele romanesti

Informatii care pot fi utile pentru aiudeni chiar daca nu se refera direct la Aiud.

Reguli noi în pietele românesti

Mesajde robilix » Mie Dec 29, 2004 11:18 am

sursa: http://www.ulpia-traiana.ro

Reguli noi în pietele românesti
De la 1 ianuarie 2005

Începând cu 1 ianuarie 2005 orice producãtor care-si va comercializa produsele în pietele agro-alimentare va trebui sã detinã un nou tip de document. Ca urmare a campaniei pentru stoparea mafiei pietelor si adoptarea a o serie de mãsuri menite sã permitã adevãratilor producãtori agricoli sã-si comercializeze marfa în piete, a fost, printre altele, introdus un nou certificat de producãtor. Acest nou certificat securizat va trebui obligatoriu sã fie trecut în registrul special al pietelor pentru evidenta producãtorilor, registru care pe lângã numele si prenumele producãtorului va evidentia si seria noului certificat de producãtor dar si cantitãtile declarate pentru comercializare.

Potrivit celor care au elaborat aceste noi reglementãri, vechile certificate aveau un regim foarte simplu de eliberare si date vagi de identificare astfel încât nu constituiau nici o piedicã pentru diferiti comercianti de a se da drept producãtori agricoli, iar lipsa unor evidente stricte privind cantitatea de marfã intratã în piatã favoriza comertul fãrã documente legale. Potrivit reglementãrilor, noile certificate de producãtor trebuie sã continã date complete despre fermier, culturile detinute si o estimare a productiei din care cantitatea destinatã valorificãrii în piete. Administratia pietei va fi obligatã sã afiseze un talon de identificare pentru fiecare producãtor. Astfel, începând cu prima zi a anului viitor, conditiile acestea mult mai drastice ce vor fi respectate, prin înãsprirea regulilor de comercializare, Guvernul dorind alinierea la standardele Uniunii Europene, dar si instalarea ordinii în pietele agro-alimentare. Pentru aceasta noile certificate vor fi tipãrite la Compania Nationalã “Imprimeria Nationalã” SA pe formular tipizat cu regim special si cu elemente împotriva falsificãrii.

Dorel LAZÃR
Designers are meant to be loved, not to be understood.
- Fabien Barral -
Avatar utilizator
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline
 
Mesaje: 5638
Membru din: Vin Noi 15, 2002 2:40 pm
Localitate: Cluj, Romania / fotolix.ro

Înapoi la Informatii utile din lume

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron
top
right  
  img   img  
Powered by Robilix WEB
Valid XHTML 1.0 Transitional This document validates as CSS!
Copyright AiudOnline.ro © 5.0
:: 2002 - 2012 ::
   
Robilix WEB - Web Design & Identity  |  Foto Robert Lixandru  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |