left
AiudOnline.ro
judetul alba, românia
  bine ai venit
pagina aiudenilor de pretutindeni
  home Home   contact Contact  

cautare rapida aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul? Înscrie-te acum în lista aiudenilor.
fotolix.ro

AiudOnline.ro / forumul aiudenilor de pretutindeni

Turismul din judetul Alba, ratacit in pierderi si... ceata

Articole care au aparut despre Aiud, despre aiudeni.

Turismul din judetul Alba, ratacit în pierderi si... ceata

Mesajde robilix » Lun Ian 31, 2005 7:07 am

Unirea - 29 ianuarie 2005

Turismul din judeţul Alba, rătăcit în pierderi şi... ceaţă

Recent, am solicitat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba câteva date cu privire la activitatea de turism în judeţul nostru. În mod surprinzător, deşi se vorbeşte atât de mult despre atractivitatea naturală a judeţului, despre obiectivele turistice demne de a fi vizitate, despre frumuseţea tradiţiilor şi obiceiurilor populare, lumea nu se prea înghesuie să investească în acest domeniu. Sau dacă se încumetă, conjudeţenii noştri fac în aşa fel încât să nu se înre­gistreze ca atare, ci drept societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul şi serviciile de alimentaţie publică. Prin urmare, numărul celor ce au în realitate activitate în domeniul turismului... se pierde în ceaţă. Nici chiar la categoria "pensiuni" nu am găsit mare lucru: doar 6 societăţi înregistrate astfel la Registrul Comerţului. Ast­fel, ca agenţii de turism şi activitate de asistenţă turistică, în întreg ju­deţul sunt înregistrate... 14 societăţi comerciale: Alba Iulia- 8; Se­beş- 3; Aiud-2; Arieşeni- 1.

După cum puteţi observa, una singură a fost înfiinţată şi înre­gistrată în "paradisul" judeţului Alba din Munţii Apuseni: cea de la Arieşeni. Cifra de afaceri a celor 14 societăţi variază între 5,5 mi­liarde de lei şi... 8,7 milioane de lei. (Interesant, nu?) Dar şi mai in­teresant este faptul că 9 dintre aceste societăţi înregistrează pierderi şi numai 5 sunt înregistrate cu profit. Pierderile totale ale societăţilor din acest domeniu se cifrează la 706.733.000 lei, trei dintre ele cumulând datorii de 16.200.000 lei. În acest context, pu­tem afirma fără nici un risc de exagerare că, dacă viitorul judeţului Alba este turismul, atunci el este un viiitor atât de îndepărtat încât nu cred că generaţia noastră îl va apuca. Poate ur­maşii noştri, şi urmaşii urmaşilor noştri... (I.C.)
web design: robilix.ro | foto: fotolix.ro | arta plastica: inter-art.ro | arta & cultura: aiud-art.ro | rent-a-car: robeni.ro
robilix
Administrator AiudOnline
Administrator AiudOnline

Înapoi la Articole, publicatii, ziare